Maaliskuun kuulumisia Esko Systemsiltä

Työ Esko APTJ:n kehittämisen parissa jatkuu tiiviinä, joten näissä kuulumisissa on mukana pieni katsaus tuotekehityksen etenemiseen ja aikatauluun.

Vuoden alkupuoli on sääntömääräisten kokousten aikaa. Esko Systemsin osakaskokous pidettiin 3.3, ja varsinainen yhtiökokous 16.3.2023. Yhtiökokous nimesi Esko Systemsin hallituksen tulevalle toimikaudelle: hallituksessa jatkavat Juha Korpelainen (Pohde), Mikko Häikiö (Lapin HVA), Juha Sipilä (Pohde) ja Kirsti Ylitalo-Katajisto (Pohde). Uusina jäseninä hallitukseen nimettiin Ari Pätsi (Etelä-Pohjanmaan HVA) ja Miia Turpeinen (Pohde).

Tuotekehityksen ajankohtaiset

Esko APTJ:n potilashallinto valmistuu vaiheittain ja julkaisuja tullaan tekemään pitkin vuotta 2023. Ensimmäinen kokonainen sovellus, Asiakkaan perustiedot, on aikataulutettu julkaistavaksi Pohteen pilottiorganisaatiossa kesäkuussa 2023. Vuoden lopulla vuorossa on ensimmäinen valmis versio koko potilashallinnosta sisältäen hoitotapahtumapalvelun, ajanvarauksen, jonotuksen sekä tuen laskutukselle.

Kliinisistä sovelluksista lähti viime viikolla tuotantoon Kertomusvirta. Seuraavana vuorossa on uusi Hoitokertomus, määräykset ja omaisuusluettelo. Tuotekehitys etenee myös mm. lääkityksessä, kasvun seurannassa sekä kansansairauksien tuen rakentamisessa.

Edellisten rinnalla kulkee luonnollisesti olemassa olevien tuotteiden ylläpito ja kehitys. Lesun, Antin ja Hoivan yhdistäminen omaksi Leila-kokonaisuudekseen on merkittävä urakka tälle vuodelle. Päivittäisjohtamisen kokonaisuuden rakentaminen Päivi & Reino -hankkeessa on myös päässyt hyvään vauhtiin.

Uusi kertomusvirta otettiin käyttöön

OYS Päivystyksessä otettiin käyttöön 15. maaliskuuta Eskon uudistettu kertomusvirta-osio. Ensimmäiset käyttäjäkokemukset kiireisen iltavuoron aikana olivat erittäin positiivisia:

”Uusi kertomusvirta oli heti alusta asti looginen ja helppo käyttää” totesi akuuttilääketieteen erikoislääkäri Iita Daavittila OYS Päivystyksestä ja jatkoi ”Kanta -selauksen kronologinen näkymä antaa huimasti lisäarvoa sovellukseen…Aivan loistava!”

Kertomusvirta on uusi sovellus potilaan kertomustietojen lukemiseen ja tiedon hakemiseen. Se tuo samaan näkymään tiedot sekä paikallisesta järjestelmästä ja Kanta-palveluista kronologisesti, jolloin erillistä sovellusta Kanta-kirjausten hakemiseen ei tarvita.

Käyttäjä voi suodattaa kirjauksia nopeasti erikoisalan mukaan, tehdä vapaasanahakuja esim. diagnoosikoodilla tai rakentaa suosikkihakuja. Tiedot haetaan koko potilaskirjausmassasta sekä Kannasta, jolloin ammattilainen saa kokonaiskuvan potilaan ongelmasta kaikista järjestelmistä niin paikallisesti kuin vaikkapa yksityisestä terveydenhuollosta.

ATK-päiville Turkuun

Esko Systems oli näytteilleasettajana Pohjolan lääkäripäivillä Oulussa 21.-24.2.2023. Ständillä oli vilkasta ja pääsimme käymään paljon hyviä keskusteluja niin nykyisten kuin tulevien Esko-käyttäjien kanssa.

Seuraavaksi Eskon messuständi pystytetään Turkuun, jossa järjestetään sosiaali- ja terveydenhuollon perinteiset ATK-päivät 22.5.- 24.5.2023. Demoamme osastolla mm. Eskon uusia osioita, ja mukana on jälleen kattava edustus Eskon ammattilaisia. Jos ATK-päiville osallistuminen on kalenterissasi, tule tapaamaan ja jututtamaan meitä!