Rekrytointi

Tule kehittämään Esko-potilastietojärjestelmää

Me Esko Systemsillä vastaamme Suomen tutkitusti parhaan ja käyttäjien arvostaman Esko-potilastietojärjestelmän tuotekehityksestä. Olemme ohjelmistokehittäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten kohtauspaikka.

Haluatko tehdä merkityksellistä työtä vaativan lääkehoidon tai päivystystoiminnallisuuksien parissa? Vai sykkiikö sydämesi neuvolatoimintojen kehittämiselle? Meillä työskentelet lähellä käyttäjiä, jotta varmistamme jatkossakin Eskon olevan tutkitusti paras potilastietojärjestelmä.

Meillä on käytössä hybridityömalli ja joustava etätyö, joten voit työskennellä mistä päin Suomea tahansa. Toimipisteemme sijaitsevat Oulussa ja Rovaniemellä.

Avoimet työpaikat

HR-päällikkö

Etsimme asiakaslähtöiseen, voimakkaasti kehittyvään ja kasvavaan Esko-tiimiimme HR-päällikköä.

HR-päällikkö vastaa henkilöstön palvelussuhteen aikaisista henkilöstöhallinnon prosesseista rekrytoinnista aina työsuhteen päättymiseen saakka. HR-päällikkö toimii esihenkilöiden työparina, vastuullaan työnantajapolitiikkaan, henkilöstöhallintoon ja työhyvinvointiin liittyvät asiat. Työssäsi tuet esihenkilöitä työsuhteen elinkaareen liittyvissä hallinnollisissa tehtävissä, osaamisen kehittämisessä sekä työsuhdejuridisissa asioissa kuten työlainsäädäntö, työterveys, perehdytyskäytänteiden kehittäminen ja henkilöstötyytyväisyyskyselyt.

HR-päällikkönä tuet henkilöstöä kaikissa palvelussuhteeseen ja työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Sinulta sujuu myös selkeän ohjeistuksen ja dokumentaation tuottaminen toimivan HR-toiminnon tukemiseksi. Toimit palkkahallinnon ja työterveyshuollon yhteyshenkilönä yhteistyökumppaniemme suuntaan.

Odotamme sinulta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa sekä aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Hallitset HR:n keskeiset prosessit sekä työsuhdeasiat. Hallitset laajatkin kokonaisuudet ja pitkäjänteisen kehittämisen, mutta osallistut mielelläsi myös käytännön tekemiseen ja päivittäisiin HR-rutiineihin sekä juoksevien asioiden hoitamiseen. Otat vastuuta ja toimit ratkaisukeskeisesti myönteisellä työotteella. Tartut rohkeasti haasteisiin ja viihdyt vaihtelevassa tehtävässä. Henkilöstön osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittäminen on sinulle tärkeää.

Tehtävässä menestyäksesi odotamme sinulta lisäksi

  • työehtosopimustuntemusta
  • kokemusta työlainsäädännön soveltamisesta
  • kokemusta henkilöstöpalveluiden kehittämisestä
  • erinomaisia yhteistyö-, neuvottelu- ja vuorovaikutustaitoja.

Tarjoamme sinulle työtä, jolla on merkitystä. Meillä saat mahdollisuuden hyödyntää ja kehittää omaa osaamistasi ja asiantuntemustasi monipuolisissa, mielenkiintoisissa ja haastavissa tehtävissä. Lisäksi saat työllesi rautaisen ammattitaidon omaavan johtoryhmän tuen, et jää työssäsi yksin. Tarjoamme myös joustavat etätyömahdollisuudet.

Mikäli tunnistat itsesi kuvauksesta, laita rohkeasti hakemus tulemaan!

Hakijoiden on sisällytettävä hakemukseensa suostumuksensa suppeaan turvallisuusselvitykseen. Tehtävässä käytetään neljän kuukauden koeaikaa. Haastatteluun kutsuttavalta tarkistamme alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset.

Voit täyttää sähköisen hakemuksen Kuntarekryn sivuilla: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/hr-paallikko-471495/.

Hakuaika päättyy 14.10.2022 klo 15.00. Lisätietoja tehtävästä antaa operatiivinen johtaja Jaana Jämsä, p. 050 408 0514 keskiviikkona 5.10. klo 8-9.

Avoin työhakemus

Voit lähettää meille myös avoimen työhakemuksen sähköpostilla osoitteeseen
info(at)eskosystems.fi.
Liitä mukaan yhteystietosi (nimi, puhelinnro, sähköposti) sekä CV:si erillisenä tiedostona.

Otamme sinuun yhteyttä.