Eskosta tulevaisuudessa valtakunnallinen potilastietojärjestelmä

Erinomainen tuote, sitoutuneet osaajat ja käyttäjätyytyväisyys ovat vahvuuksia, joiden pohjalta Esko Systems Oy menestyy tietojärjestelmätoimittajien markkinoilla. 

Kaisa-Liisa Harjapää aloitti alle viikko sitten Esko-potilastietojärjestelmää kehittävän Esko Systems Oy:n toimitusjohtajana. Ensimmäiset päivät ovat kuluneet tutustumisessa yhtiön työntekijöihin. 

”Samalla teen itseäni heille tutuksi”, Harjapää kertoo.

Esko Systems Oy:n tavoitteena on nousta valtakunnallisesti merkittäväksi julkisten toimijoiden omistamaksi sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä tarjoavaksi palveluyhtiöksi. Yhtiö toimii alueellisesti yhteistyössä sairaanhoitopiirien, kaupunkien, kuntien sekä jatkossa toivottavasti myös kansallisten palvelukeskusten ja maakuntien kanssa.

”Pääsy tällaiseen hyvään pöhinään on kuin olisin lottovoiton saanut”, Kaisa-Liisa Harjapää iloitsee.

”Kehitämme tuotetta käyttäjille, joiden työ vaikuttaa meidän kaikkien elämään jossain vaiheessa ja jolla voidaan parhaimmillaan pelastaa elämää. Se tuo tekemiseen oman ulottuvuuden ja merkityksellisyyden.” 

Menestystarina alkamassa

Toimitusjohtajan tehtävänä on innostaa työntekijät ja luotsata Esko Systems kohti laajentumista ja ottamaan paikkansa valtakunnallisena ja kilpailukykyisenä kokonaisratkaisujen toimittajana.

”Esko saa vain hyviä arvosteluja käyttäjiltä. Uskon, että meillä on täysi mahdollisuus pärjätä erinomaisesti alan markkinoilla. Jos joku on Suomen terveydenhuollon kokonaisuuteen soveltuva käyttäjälähtöinen järjestelmä, niin se on Esko”, Harjapää luottaa.

Menestymisen eväänä on myös, että Eskoa on koeponnistettu yli 20 vuotta. 

”Tuoteperhe ja järjestelmän tekninen kestävyys ja uudistumiskyky ovat hyvät. Eskoa kehittää myös aivan mahtava osaajaporukka.”

Kuunneltava ja kuultava

Suomen parhaaksi potilastietojärjestelmäksi noteerattu, perusterveydenhuoltoon soveltuvaksi todettu ja käyttäjätyytyväisyydestään erinomaisen arvosanan saava Esko-järjestelmä on ja pysyy. Eskossa on kaikki tärkeässä työssä tarvittavat ominaisuudet.  

Asiakasomistajille Harjapää lupaa vaikuttamisen mahdollisuuden. In house -yhtiö antaa omistajilleen mahdollisuuden kehittää ja laajentaa potilastietojärjestelmiä mahdollisesti myös ilman raskasta hankintakilpailutusta.

”Omistajat voivat vaikuttaa tuotekehitykseen. Meidän on kuunneltava ja kuultava omistajien tarpeita ja kehityttävä sen mukaan. Vastineeksi odotan, että omistajat sitoutuvat yhtiön kehittämiseen ja kestävien ratkaisujen luomiseen.”

Esko Systems Oy

  • Esko Systems Oy omistaa, hallinnoi ja kehittää Esko-potilastietojärjestelmää
  • Eskoa käyttää tällä hetkellä 4 sairaanhoitopiiriä ja noin 10 000 terveydenhuollon ammattilaista
  • Yhtiö aloitti toimintansa vuoden 2020 alussa
  • Yhtiön omistavat PPSHP, Oulun kaupunki, Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirit sekä 2M-IT Oy
  • Tällä hetkellä yhtiössä on työntekijöitä 24, osaajat siirtyivät yhtiöön PPSHP:n tietohallinnosta