Esko Kertomusvirta käyttöön OYS Päivystyksessä

OYS Päivystyksessä otettiin käyttöön 15.3. Eskon uudistettu kertomusvirta-osio. Ensimmäiset käyttäjäkokemukset kiireisen iltavuoron aikana olivat erittäin positiivisia:

”Uusi kertomusvirta oli heti alusta asti looginen ja helppo käyttää” toteaa akuuttilääketieteen erikoislääkäri Iita Daavittila OYS Päivystyksestä ja jatkaa ”Kanta -selauksen kronologinen näkymä antaa huimasti lisäarvoa sovellukseen…Aivan loistava!”

Kertomusvirta on uusi sovellus potilaan kertomustietojen lukemiseen ja tiedon hakemiseen. Se tuo samaan näkymään tiedot sekä paikallisesta järjestelmästä ja Kanta-palveluista kronologisesti, jolloin erillistä sovellusta Kanta-kirjausten hakemiseen ei tarvita.

Käyttäjä voi suodattaa kirjauksia nopeasti erikoisalan mukaan, tehdä vapaasanahakuja esim. diagnoosikoodilla tai rakentaa suosikkihakuja. Tiedot haetaan koko potilaskirjausmassasta sekä Kannasta, jolloin ammattilainen saa kokonaiskuvan potilaan ongelmasta kaikista järjestelmistä niin paikallisesti kuin vaikkapa yksityisestä terveydenhuollosta.

Kertomusvirrassa on säilytetty aiemmasta tuttu kansiorakenne, jonka kautta tietoja voi myös hakea ja suodattaa. Näkyvillä ovat myös potilaan keskeiset terveystiedot ns. tiivistelmäkortteina, kuten esimerkiksi potilaan Riskit ja Diagnoosit. Kertomusvirta tulee korvaamaan nykyisen Potilaskertomusnäkymän vuoden 2023 loppuun mennessä.