Elsa Eskolla Työn Taitajana

Torstaina 20.4. saimme Oulun toimistolle nuorta energiaa, kun Myllytullin koulun 9. luokkalainen Elsa Haapalainen pääsi kurkistamaan potilastietojärjestelmän kehitystyöhön Esko Systemsillä.

Eskon palvelupäällikkö Päivi Sutelainen ja useampi kollegansa saivat työn varjostajaksi Elsan, joka paikkaa hakiessaan oli kertonut kiinnostuksestaan terveydenhuoltoalaan. Elsan lähitulevaisuuden suunnitelma on hakea opiskelemaan kaksoistutkintoa lähihoitajaksi ja ylioppilaaksi, ja myös lääkärin ammatti kiinnostaa häntä.

Päivän aikana Elsa pääsi kurkistamaan terveydenhuollon pariin erityisesti potilastietojärjestelmän näkökulmasta; millaista on potilastietojärjestelmän suunnittelu, kehittäminen, koodaus ja testaus.

”Oivalsin, kuinka paljon aikaa ja pienten yksityiskohtien huomiointia vaatii varsinaisen terveydenhuollon taustalla tehtävä työ. Oli myös vaikuttavaa huomata, kuinka paljon työtä ja osaamista tällaisen järjestelmän luominen vaatii”, Elsa summasi päivän antia.

Kyseessä oli toinen kerta, kun Esko Systems oli mukana Business Oulun järjestämässä työnvarjostuspäivässä. Päivän tarkoituksena on tuoda työelämä lähemmäksi nuoria aitojen työelämäkokemusten kautta, ja mukana on oululaisia yläkoululaisia ja lukiolaisia sekä paikallisia yrityksiä.

Loistava päivä – lämmin kiitos vierailusta Elsa!