Blogi: Eskon avulla eroon isoista ohjelmistopäivityksistä

Esko Systemsin blogisarjan avaa tuotekehitysjohtajamme Markku Hurskainen. Hän kertoo blogissa, miten Esko-järjestelmän avulla päästään eroon isoista ohjelmistopäivityksistä, kun modulaarinen ja selainpohjainen arkkitehtuuri mahdollistaa helpommat päivitykset.

Minulta kysytään usein, miksi Esko on niin hyvä ja tykätty potilastietojärjestelmä? Vastauksen antaminen on osin haastavaa, koska yhtä selkeää syytä ei ole – pikemminkin kyseessä on useiden fiksujen tehtyjen päätösten summa. Itse miellän menestyksen koostuvan kuvassa olevista tekijöistä:

Kaikki lähtee liikkeelle kliinisen työn ammattilaisista: käyttäjät ovat valmiita uhraamaan osan työ- ja jopa vapaa-ajastaan auttaakseen Eskon multitalentteja ammattilaisia löytämään älykkäitä ratkaisuja helpottamaan käyttäjän arkea.

Eskon selainpohjainen ja aidosti modulaarinen arkkitehtuuri mahdollistaa ketterän kehittämisen kuuden viikon inkrementeissä, jolloin käyttäjä parhaimmillaan näkee kommenttiensa vaikutuksen jo seuraavassa ohjelmistojulkaisussa. Se puolestaan motivoi osallistumaan kehitykseen, kun omaa kädenjälkeä ei tarvitse odottaa kuukausia tai vuosia.

Aidosti modulaarisessa arkkitehtuurissa yksittäinen moduuli voidaan päivittää tuotantoon ilman koko Esko-tuoteperheen päivitystä. Lisäksi selainpohjainen, horisontaalisti skaalautuva arkkitehtuuri mahdollistaa tuotantopäivitykset niin, ettei niistä välttämättä seuraa käyttökatkoa tai käyttökatko kestää pisimmillään vain muutamia minuutteja.

Kun ominaisuuksia viedään tuotantoon usein ja pienissä paketeissa, voidaan loppukäyttäjien koulutukset hoitaa videokoulutuksina tai lyhyinä infoina. Näin asiakkaan käyttöönotto-organisaation ei tarvitse tehdä massiivista käyttöönottoprojektia hyväksymistestauksineen koko järjestelmälle.

Esko Systemsin toiminta yhtiönä on omistajille läpinäkyvää ja kustannustehokasta – in house-yhtiönä meidän ei tarvitse takoa taloudellista voittoa, vaan omistajat aidosti määrittelevät toimintamme tavoitteet.

Vakaa pohja mahdollistaa asiakkaiden innovaatiotoiminnan, jota voimme skaalata asiakastarpeiden mukaan – esimerkkinä Esko Systemsin ja Pohteen välinen PäRe-hanke, jossa yhdessä haemme Suomen parasta ratkaisua päivittäisjohtamisen ja resurssisuunnittelun tarpeisiin.

Yhteenvetona voidaan todeta, ettei yksittäinen tekijä ratkaise APTJ-päivitysten sujuvuutta, vaan tarvitaan koko paletti, joka toimii yhteen. Siksi Esko. <3

Markku Hurskainen
tuotekehitysjohtaja
Esko Systems Oy