Esko-päivät 2022 Puhujat

Jukka Viljanen

seikkailujuoksija

Puheenvuoro: Oppeja aavikoilta ja jäätiköiltä

Seikkailut ovat vieneet Jukkaa niin kuumille aavikoille kuin kylmille jäätiköille. Hänet on nähty ylittämässä mm. Kalaharin ja Saharan autiomaata ja juoksemassa niin Etelämantereen ja Grönlannin jäätiköllä kuin Pohjoisnavalla.


 

Eila Erkkilä

apulaisylilääkäri, Oulun kaupunki

Puheenvuoro: Miksi Esko? Ratkaisu tuleville hyvinvointialueille – käyttäjän näkökulma

Eila on pitkän linjan terveyskeskuslääkäri ja terveydenhuollon erikoislääkäri, lisäksi hänellä on terveydenhuollon tietotekniikan erityispätevyys. Tällä hetkellä hän toimii asiantuntijana Eskon kehittämisessä ja käyttöönotossa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.


Jarmo Reponen

terveydenhuollon tietojärjestelmien työelämäprofessori, Oulun yliopisto

Puheenvuoro: Eskon hyödyntäminen koulutuksessa


Jenni Siermala

liiketoimintapäällikkö, Istekki Oy

Puheenvuoro: Tietoturva- ja tietosuojavaatimukset tulevaisuuden terveydenhuollossa


 

Kimmo Savela

hankepäällikkö, PPSHP tietohallinto

Puheenvuoro: Matkalla kohti maailman älykkäintä sairaalaa – OYS2030

Kimmo on työskennellyt Oulun yliopistollisessa sairaalassa neljällä vuosikymmenellä ja omaa pitkän kokemuksen sairaalan prosessien ja tietojärjestelmien kehittämisestä. Viimeisen kolmen vuoden ajan hän on toiminut Uuden Toiminnan Teknologiaohjelman (UUTE) vetäjänä vastaten uusien sairaalarakennusten ICT- ja teknologiahankkeista.


Kaisa-Liisa Harjapää

toimitusjohtaja, Esko Systems Oy

Puheenvuoro: Esko Systems Oy – yhtiön lyhyt historia 

Kaisa-Liisa luotsannut Esko Systemsin tiimiä toimitusjohtajana yhtiötaipaleen alusta saakka energisella ja eteenpäin menevällä otteellaan. Puheenvuorossaan hän kertoo yhtiön ensimmäisistä toimintavuosista, joihin on mahtunut huimaa kasvua ja inspiroivia haasteita.


Elina Nikanne

asiantuntijalääkäri, Esko Systems Oy

Puheenvuoro: Näkemyksiä potilastietojärjestelmistä

Eskon asiantuntijalääkäri Elina kertoo näkemyksiään potilastietojärjestelmien käytöstä lääkärin työn näkökulmasta. Lääkäreiden tarpeet ja näkemykset ovat tulleet hänelle tutuiksi monelta kantilta erilaisissa lääkäritehtävissä, mm.  korva, nenä- ja kurkkutautien ylilääkärinä Jyväskylässä. Elina toimi myös kehittäjäylilääkärinä laajassa Aster-hankkeessa.


Markku Hurskainen

tuotekehitysjohtaja, Esko Systems Oy

Puheenvuoro: Esko APTJ-tuotekehityksen tiekartta

Markku on ollut tekemisissä terveydenhuollon tietojärjestelmien kanssa on jo pitkään. Hänen intohimonaan on purjehduksen lisäksi kehittää loppukäyttäjille mahdollisimman hyvin toimintaa tukevia ratkaisuja uusilla, älykkäillä teknologioilla. Puheenvuorossaan Markku avaakin kuulijoille näkymän Eskon tuotekehityksen tiekarttaan ja tulevaisuuden ratkaisuihin.


Jaana Jämsä

operatiivinen johtaja, Esko Systems Oy

Puheenvuoro: Esko-palvelut 

Jaana vastaa operatiivisena johtajana Esko Systemsin palvelutuotannosta, ja hänellä on pitkä kokemus eri tuotekehitystehtävistä aiemmalta työuraltaan.  Jaanan johdolla Eskon palveluorganisaatio vastaa loppukäyttäjien palvelutarpeisiin oikea-aikaisesti ja laadukkaasti. Puheenvuorossaan hän kertoo yhtiön palveluvalikoimasta.


Ville Rautiainen

teknologiajohtaja, Esko Systems Oy

Puheenvuoro: APTJ Teknologiakatsaus

Ville on vastaa Eskolla mm. tulevista perusterveydenhuollon käyttöönottoprojekteista sekä tulevista arkkitehtuuri- ja teknologiavalinnoista. Puheenvuorossaan Ville antaa kuulijoille katsauksen Esko APTJ teknologioihin.


Sanna Kallankari

kehityspäällikkö, Esko Systems Oy

Puheenvuoro: Esko käyttöönotot

Sanna kertoo hyvinvointialueiden ESKO APTJ -käyttöönoton sisällöstä ja toteutuksesta, ja millä keinoilla näissä onnistutaan. Sannalle muutosjohtamisen menetelmät ovat tärkeitä, joten käyttöönottoja käsitellään niiden näkökulmasta: miten ihmiset saadaan mukaan käyttöönottoon ja miten uudesta tietojärjestelmästä saadaan käyttöön hyödyt, joita siltä haetaan.


Sanna Loukusa

projektipäällikkö, Esko Systems Oy

Puheenvuoro: Esko käyttöönotot

Sannalla on pitkä tausta erilaisten tietojärjestelmien määrittely- ja luotsaamistehtävistä sekä käyttöönotoista. Puheenvuorossaan hän käsittelee käyttöönottoja niihin valmistautumisen näkökulmasta.


Hannele Lindeman

tuotepäällikkö, Esko Systems Oy

Puheenvuoro: Eskon uudet osiot ja Esko-demo

Hannele on käyttänyt Esko-potilastietojärjestelmää vuodesta 1997 alkaen sairaanhoitajan työssään OYS:ssa. Vuodesta 2010 lähtien hän on toiminut Eskon kehityksessä erilaisissa työtehtävissä. Puheenvuorossaan Hannele ja Ira esittelevät Eskon uusia osioita ja demoavat Eskoa.


Ira Rytkönen

tuoteomistaja, Esko Systems Oy

Puheenvuoro: Eskon uudet osiot ja Esko-demo

Ira on koulutukseltaan sairaanhoitaja (YAMK) ja tehnyt sairaahoitajan työuran Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Hän on työskennellyt Eskon parissa vuodesta 2012 alkaen monipuolisissa työtehtävissä. Puheenvuorossaan Ira ja Hannele esittelevät Eskon uusia osioita ja demoavat Eskoa.


Sari Kauppila

yhteyspäällikkö, BusinessOulu

Esko-päivät juontaa kokenut tapahtumajuontaja Sari Kauppila.

 


 

Ilmoittaudu mukaan syksyn puhutuimpaan #soteict-tapahtumaan!

Ohjelma ja ilmoittautuminen